Rejseguide til London: 8 ting du skal opleve

Posted on 22 Mar 2024 in London

London er en af verdens mest populære rejsedestinationer, og det er ikke uden grund, at Englands hovedstad længe har stået øverst på danskernes ønskeliste, når det gælder feriedestinationer. London er et fantastisk rejsemål, og denne historiske, livlige by har så meget at tilbyde rejsende. Uanset om du er mest interesseret i shopping, sightseeing, kunst, arkitektur, teater- og kulturoplevelser, mad og drikke eller natteliv, vil du helt sikkert få det sjovt i metropolen London!

Hvis du planlægger, at din næste rejse skal gå til London, er du kommet til det rette sted. Det er simpelthen ikke muligt at opleve alt det bedste, London har at byde på, på bare et par dage, men her fortæller vi dig, hvad du absolut ikke må gå glip af under dit besøg. Vores guide giver dig et overblik over 8 ting, du ikke må gå glip af i London, med masser af tips om restauranter, shopping, aktiviteter og områder, du bare må udforske. De typiske turistattraktioner som Big Ben, Westminster Abbey og Madame Tussauds går vi ud fra, at alle kender til, så her deler vi tips til London-oplevelser, som du måske ikke er så bekendt med.

Der er noget for enhver smag - læs videre for at finde ud af, hvad der er i vente på din næste rejse til London!

Oplev den hyggelige Covent Garden.

Covent Garden er et af Londons mest hyggelige områder, og man kan sagtens tilbringe et par hyggelige timer her. Det historiske Covent Garden Market må du bestemt ikke gå glip af - i disse historiske markedshaller kan du købe mange forskellige ting i de fine små boder og butikker. Long Acre er hjemsted for mange gode tøjbutikker, og området er kendt for sine fremragende hudplejebutikker og -saloner. Dette er hjertet af Londons oplevelsesdistrikt, hvor du også finder Royal Opera House og flere af byens kendte teatre. Soho, Covent Garden og West End er et mekka for teaterelskere, og ingen rejse til London er komplet uden et besøg i en musical! I centrum af London er det bedst at gå på opdagelse til fods, da der er masser at se, og det er nemt at gå fra Covent Garden til Soho, Oxford Street og New Bond Street.

Efter lidt shopping og en tur rundt i Covent Garden er en god middag på sin plads. Her kan den lækre vinbar Dalla Terra ved Royal Opera House varmt anbefales. Du kan vælge vin fra det fantastiske vinkort og gode italienskinspirerede retter, som kan nydes på den smukke udendørs terrasse i de varme måneder. Om vinteren kan du sidde indenfor og få varmen ved pejsen, og opleve den hyggelige stemning.

 

Udforsk trendy Soho

Et besøg i Soho er et must, når du er i London. Om dagen er det hyggelige Soho Square et besøg værd, og det omkringliggende område er fyldt med cool vintagebutikker og spisesteder i de små sidegader. Gå ikke glip af et besøg til den farverige Carnaby Street, hvor der er masser af muligheder for at tage flotte billeder. Når det er tid til en bid mad, så tag til Chinatown, hvor der er masser af lækre asiatiske restauranter. Om aftenen er området mest kendt for sit pulserende natteliv med masser af gang i den. Det livlige Soho-kvarter har mange gode pubber og barer at byde på. The Vault er et unikt koncept, som du helt sikkert bør opleve. Denne underjordiske cocktailbar er skjult bag en falsk bogreol bagest i lokalerne hos den historiske whiskyspecialist Milroy's på Greek Street, lige ved Soho Square. En smal trappe fører dig ned til en fed bar i old school speakeasy-stil, som byder på en spændende cocktailmenu.

Se seværdighederne i City of London

City of London er hovedstadens ældste kvarter, og der er masser at se og lave. Du bør helt sikkert tjekke de spændende boder på Spitalfields Market ved Liverpool Street Station ud. Her kan du købe god mad, håndlavede produkter fra lokale kunstnere, og meget mere. Der er ingen tvivl om, at den historiske St Paul's Cathedral er et must, når man rejser til London. Denne katedral fra det 18. århundrede er et af Londons mest berømte monumenter. Hvid du er interesseret i at lære mere om katedralens historie og arkitektur, kan du bestille en sightseeingtur. Du kan også komme gratis ind i katedralen ved at tage til en af de daglige gudstjenester.

Kun et stenkast fra St Paul's Cathedral finder du den smukke Postman's Park. Denne lille park er en rolig, grøn oase midt i byen. I parken er der rejst et smukt monument over mennesker, der har mistet livet i forsøget på at redde andre. Postman's Park er en sand perle i London, som ikke alle kender til, så der er som regel meget få mennesker. Den smukke park og det unikke monument er bestemt et besøg værd, når du er i området.

Hvis du er sulten efter en bid mad og måske et godt glas vin, ligger den smukke Humble Grape Wine Bar tæt på i Fleet Street. Gemt væk under den gamle St Bride's Church har denne stemningsfulde vinbar specialiseret sig i fine vine fra små britiske vingårde og sæsonbestemt britisk mad.

St Dunstan in the East Church Garden er en skjult perle øst for City of London, i retning af Tower of London. Gemt i en sidegade finder du smukke ruiner af en kirke, der oprindeligt blev bygget i 1100, men som blev ødelagt under Anden Verdenskrig. Der er som regel kun få turister i denne smukke lille park, og man ser ofte lokale kontorarbejdere sidde på bænkene i deres frokostpause.

Hvis du vil have en spektakulær udsigt over London, skal du tage til toppen af The Shard, som ligger lige på den anden side af Themsen ved St Dunstan in the East. For at komme hertil, skal du krydse London Bridge. Fra toppen af The Shard får du en 360-graders panoramaudsigt over hovedstaden. Her er der også skønne restauranter og barer, hvor du kan nyde lidt mad og drikke.

 

Shopping i Mayfair

Luksuskvarteret Mayfair er hjemsted for mange flotte hoteller og fremragende restauranter, men området er bedst kendt for sine shoppingmuligheder. Luksusgaden New Bond Street er fyldt med eksklusive designerbutikker, mens Savile Row er kendt som Londons skræddergade. Hovedstadens bedste skræddere har arbejdet her siden 1800-tallet, og hvis du er på udkig efter et skræddersyet jakkesæt af højeste kvalitet, er Savile Row stedet for dig. Hvis du har brug for et pusterum efter al den shopping, byder den hyggelige franske bistro La Petite Maison på Savile Row på god mad og drikke. Hvis forkæle dig selv om aftenen, kan du tage på den verdenskendte cocktailbar The Connaught Bar.

Find ro i det grønne i Hyde Park

En hyggelig gåtur rundt i Hyde Park er helt sikkert et besøg værd, når man er i London. Det er den største park i centrum af byen, og den er kendt for Speaker's Corner. Hyde Park er en meget rolig og hyggelig park, hvor man kan gå en tur eller cykle rundt. Du kan også leje både, robåde og vandcykler for at nyde Serpentine Lake midt i parken, mens du kigger på fugle og dyrelivet. Du bør helt klart prøve en traditionel Afternoon Tea, når du er i London. Ved The Pavilion Kensington Palace vil du få en fantastisk oplevelse med en dejlig udsigt over Kensington Palace og Princess Diana Memorial Garden. Området omkring Hyde Park er fyldt med gode hoteller, og det er et godt sted at bo, hvis du vil være i centrum af London uden at skulle forholde dig til støj og uro om natten.

Tag en gåtur langs South Bank

Hvis du har kort tid i London og er nødt til at prioritere, hvad du helst vil lave, bør en gåtur langs South Bank stå øverst på listen. Du kan gå hele vejen fra Westminster Bridge til Tower Bridge på omkring en time og opleve mange af Londons mest spændende seværdigheder på én gang. Du vil se Big Ben ved Westminster Bridge og gå forbi det ikoniske London Eye.

Selvom turen ikke tager så lang tid, kan det være en god idé at afsætte lidt mere tid til at udforske området. For dem, der er interesserede i kunst og kultur, er det velkendte Tate Modern-galleri et must. Det ligger cirka halvvejs fra Westminster Bridge til Tower Bridge, men du kan også gå hertil fra St Paul's-området over den smukke Millennium Bridge, som mange måske genkender fra en berømt scene i filmen Harry Potter and the Half-Blood Prince. Længere nede ad vejen kommer du forbi det ikoniske Globe Theatre. Dette er en fantastisk rekonstruktion af det legendariske teater, hvor Shakespeares teaterstykker blev opført. Her kan du også se teaterstykker under åben himmel. Når du fortsætter mod London Bridge, kommer du forbi en rekonstruktion af galionen Golden Hind. Dette skib blev brugt af Sir Frances Drake på hans jordomsejling i det 16. århundred. Skibet er populært blandt både børn og historieinteresserede. I dagtimerne kan man besøge Borough Market ved Southwark Cathedral. Det er et af Londons ældste markeder, der går over 1.000 år tilbage, og det hyggelige marked er fyldt med god mad og bagværk. Den smukke katedral er også et besøg værd, og om aftenen er der ofte gratis koncerter og andre arrangementer. Når du fortsætter mod den storslåede Tower Bridge, får du en fantastisk udsigt over et af Londons ikoniske vartegn, Tower of London, som bestemt bør ses, hvis du har tid.

Hygge i charmerende Notting Hill

Ingen tur til London er komplet uden et besøg i et af Londons hyggeligste kvarterer - Notting Hill. Det er et meget hyggeligt område, der er kendt for sine charmerende gader og farverige huse, hvilket mange lægger billeder op af på Instagram. Her kan du også finde den blå dør, som blev verdensberømt i filmen Notting Hill.

Et besøg på Portobello Road Market er noget du må opleve, når du er i området - her finder du antikke møbler, vintagetøj, produkter lavet af lokale kunstnere og meget mere. Der er masser af shoppingmuligheder i hele Notting Hill-kvarteret med mange spændende vintagebutikker og små søde genbrugsbutikker. Hvis du har lyst til en tur i naturen, er Holland Park en meget hyggelig park med smukke blomster og en fin asiatisk have. Når det er tid til en bid mad, er den moderne og sofistikerede restaurant Orasay i hjertet af Notting Hill et godt valg. Her finder du en varieret menu inspireret af de hebræiske øer med særligt fokus på fisk og skaldyr. Derudover er der masser af hyggelige caféer og bagerier i områdets charmerende små gader.

Tilbring et par timer i dejlige Greenwich

Før du forlader London, bør du helt sikkert nyde et par timer i det smukke Greenwich-kvarter i det østlige London. Besøg det verdensberømte Cutty Sark, som er gratis at se udefra, og tag til Greenwich Market, som er kendt for at være Londons bedste marked for kunst og -håndværk. Markedet byder også på lækker mad og drikke, og der er masser af hyggelige spisesteder i området. Det historiske Royal Observatory i midten af Greenwich Park er bestemt også et besøg værd. Det er et af verdens mest kendte planetarier, og der er masser at se og lave for hele familien. Afslut din tid i Greenwich med en gåtur rundt i den smukke park, hvilket er et af de største grønne områder i det sydøstlige London. For at gøre din tur til Greenwich ekstra speciel, kan du tage en båd over Themsen for at komme dertil - det er overraskende billigt og sjovt at se London fra vandet.

Hotel?

Når man rejser til London, er det en god idé at bo så centralt som muligt, især hvis man ikke har så meget tid. Det gør det lettere at komme rundt i byen uden at spilde en masse unødvendig tid og penge på transport. Samtidig kan det også være en god idé at bo i roligere områder (som Greenwich eller omkring Hyde Park), hvis du vil have en god nats søvn, da der ofte kan være lidt støj om natten i hjertet af byen.

Hvis du leder efter hoteller i London, kan du altid finde masser af skønne hotelværelser at vælge imellem på Coop Medlemshoteller.dk. Uanset om du vil bo i centrum af byen eller i et mere roligt område, er der mange forskellige velbeliggende hoteller i forskellige prisklasser på vores sider, så du kan vælge det, der passer bedst til din London-rejse. Vi håber, du har fundet nogle gode tips, der kan hjælpe dig med at planlægge din næste rejse til London! God rejse, og husk altid at tjekke Coop Medlemshoteller.dk før du booker et hotel.

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers