5 grunde til at forkæle dig selv med en mini-uge i Stockholm

Posted on 26 Feb 2024 in Stockholm

14 øer, flere hundrede års historie og så mange oplevelser, at du bare må komme tilbage igen og igen - Stockholm er byen, du aldrig bliver træt af at opleve! Den svenske hovedstad er en af de smukkeste byer i Europa, og der er masser at se og lave. Hvis en tur til Stockholm lyder fristende, og du gerne vil planlægge din rejse rigtigt, så er vi klar til at hjælpe!

Her er fem ting, du ikke må gå glip af, når du er på ferie i Stockholm:

Tilbring en søndag i SoFo

I hjertet af Södermalm ligger Stockholms mest trendy kvarter - SoFo, et område, der oftest bliver beskrevet som Stockholms svar på Brooklyn i New York eller Shoreditch i London.

Det er spækket med kaffebarer, caféer og vintagebutikker, og det er et fantastisk sted at sidde udenfor på en cafe og nyde solen, mens man ser alle de trendy mennesker suse forbi.

Tip: Hvis du drømmer om svenske kødboller, så tag til Meatballs for the People i SoFo - de er blevet kendt for at lave deres egen version af de klassiske svenske kødboller, hvor de kun bruger bæredygtige og økologiske ingredienser.

Cafébesøg på Rosendals Trädgård

Alle har brug for et pusterum, når de er på storbyferie, og i Stockholm er der masser af gode caféer at vælge imellem! Rosendals Trädgård er et af de mest populære steder i Stockholm og er bestemt et besøg værd.

Denne hyggelige café ligger i et gammelt drivhus og er idyllisk placeret på den rolige ø Djurgården i centrum af Stockholm. Her kan du nyde lækre kager, kanelboller og frokostretter før eller efter en smuk gåtur rundt på Djurgården.

Tip: Hvis Djurgården lyder som et sted, du vil kunne lide, kan Villa Källhagen Hotell være et godt valg til din rejse. Dette 4-stjernede hotel ligger på Djurgården i nærheden af ABBA The Museum og Skansen, verdens ældste udendørs museum.

Oplev Norrmalm

Alle turister strømmer til Gamla Stan og Djurgården, men den charmerende bydel Norrmalm er uden tvivl også et besøg værd, hvis du er i Stockholm.

Dette område, som for nylig har gennemgået en større forvandling, er nu blevet et af byens hippeste kvarterer med fantastiske shoppingmuligheder på Biblioteksgatan, ultramoderne hoteller, barer og restauranter, som holder åbent til langt ud på natten.

Besøg på Fotografiska

Kort tid efter at Fotografiska Museum åbnede, havde det allerede skabt sig et navn som et sted, man skal besøge, hvis man befinder sig i Stockholm. Fotografer som Patrick Demarchelier og Annie Lebowitz har begge haft udstillinger på museet. Interiøret bliver ofte lavet om for at tilpasse rummene til de forskellige kunstnere, der udstiller på museet.

Et godt tip: Gå ikke glip af de prisbelønnede restauranter på Fotografiska - her finder du måske Stockholms bedste udsigt!

Naturoplevelser i Hammarbybacken

På den anden side af Södermalm ligger Hammarbybacken, et skisportscenter med fire forskellige pister. For ligesom i Oslo kan du også i Stockholm dyrke vintersport midt i byen! Selvom Hammarbybacken er mest kendt for sine skimuligheder om vinteren, er der mange fantastiske naturoplevelser året rundt.

Om sommeren er Hammarbybacken en populær destination for både cyklister og vandsport - her finder du udlejning og instruktion i flere forskellige typer cykling, samt kajak- og SUP-udlejning. Sommeraktiviteterne byder også på udflugter i Stockholms centrum, Mälaren og den smukke skærgård tæt på byen.

Hoteller i Stockholm

Det er ikke mangel på fantastiske oplevelser i Stockholm og omegn, men før du kan begynde at planlægge årets rejse, er det en god idé at vælge det rigtige hotel at bo på under dit ophold. Hos Coop medlemshoteller.dk finder du et stort udvalg af hoteller til en skarp pris, så det er bare om at vælge det hotel, der passer bedst til dig og din rejse!

For de fleste af os er beliggenheden en af de vigtigste faktorer, når vi vælger hotel, og mange rejsende ønsker at bo så centralt som muligt i Stockholm. Hôtel Reisen i The Unbound Collection by Hyatt er et skønt femstjernet hotel, der ligger i hjertet af den gamle bydel, kun et stenkast fra det kongelige slot. Det populære Elite Eden Park Hotel har også en fantastisk beliggenhed i byens centrum, kun få minutter fra Humlegården og Stureplan.

Nogle mennesker vil hellere bo på et hotel i et roligt område, hvor det livlige natteliv i centrum af Stockholm ikke forstyrrer deres nattesøvn. Så kan Elite Hotel Marina Tower være det perfekte valg - dette fine hotel med egen spa ligger på kajen i det hyggelige kvarter Saltsjöqvarn. Her kan gæsterne nyde den smukke udsigt over Djurgården og Stockholms centrum. Den bedste måde at komme ind til byen fra dette hotel er med en kort sejltur.

Hvis du drømmer om en mere anderledes hoteloplevelse, er der også flere gode muligheder i Stockholm. Rosersbergs Slottshotell giver dig chancen for at opleve en ægte slotsferie! På dette kongelige slot fra det 17. århundrede kan besøgende nyde den storslåede park og finde ro ved Mälaren, Sveriges største sø. The Winery Hotel, BW Worldhotels Crafted er også et populært valg for rejsende til Stockholm - især dem, der er interesserede i vin. Dette smukke 4-stjernede hotel ligger i Solna og er faktisk Sveriges første storbyhotel med egen vingård!

Vi ønsker dig en fantastisk og oplevelsesrig tur til Stockholm!

 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers