10 steder du ikke må gå glip af i det sydlige Sverige

Posted on 15 May 2024 in Sverige

Sydsverige byder på en smuk blanding af hyggelige småbyer, åbne landskaber og lange kyststrækninger. Der er meget at se og opdage, og det kan være svært at vælge, hvilke steder man skal besøge. Derfor har vi samlet en liste med 10 steder, du ikke må gå glip af i Sydsverige.

Malmø

Malmø er Skånes største by og har meget at byde på. I Malmø er der noget for enhver smag, uanset om du interesserer dig for historie, kultur eller shopping. Et af de mest ikoniske steder i Malmø er Turning Torso, en imponerende skyskraber, der er en sand arkitektonisk bedrift. Du kan beundre bygningen udefra eller om sommeren tage på en guidet tur for at se nærmere på dens unikke design.

For historie- og kulturinteresserede er Malmöhus Slot et must see. Dette middelalderslot har en fascinerende historie og er i dag hjemsted for flere interessante museer, herunder Malmø Museum og Slotsmuseet. Her kan du lære mere om byens historie og se spændende udstillinger.

Malmø er også kendt for sine trendy shoppingmuligheder og hyggelige caféer. Besøg Stortorget og Lilla Torg for at nyde en shoppingtur og prøve lokale delikatesser på en af ​​byens mange restauranter.

Ystad

Ystad er en smuk by beliggende ved Østersøkysten i det sydlige Sverige, kendt for sin smukke arkitektur, rige historie og fantastiske strande. For dem, der planlægger at besøge denne charmerende by, er der mange ting, du absolut ikke må gå glip af at se, gøre og udforske. En af Ystads mest berømte seværdigheder er Ystads gamle bymidte. Gå en tur langs de brostensbelagte gader og beundre de smukke huse, der går tilbage til middelalderen. Gå heller ikke glip af at besøge Ystads kloster, en af ​​byens ældste bygninger, der nu fungerer som kulturcenter.

Besøger du Ystad med familien, er et besøg på Ystads Djurpark en skøn destination. Et andet godt tip er at besøge Ystads kunstmuseum, som er kendt for sin imponerende samling af svensk og international kunst.

For dem, der kan lide at slappe af og nyde naturen, er Ystads strande en perfekt destination. Besøg Sandhammaren som er et af de smukkeste steder i Ystad og der er mange grunde til at besøge denne fantastiske sandstrand. Dette sted er kendt for sine lange og brede sandstrande, krystalklare vand og imponerende klitter. Her kan du tilbringe dage med at nyde solen og bade, picnic på stranden og gåture langs kysten. Sandhammaren er også et populært udflugtsmål for både lokale og turister. Her kan du leje strandhytter, spille beachvolley eller prøve windsurfing. Selvom Sandhammaren er et velbesøgt sted i sommermånederne, er der stadig mulighed for at finde fred og ro på de store strande. Den friske luft og smukke natur gør Sandhammaren til et fredeligt og afslappende sted at besøge, uanset årstiden.

Østerlen

Østerlen er kendt for sin skønne natur, små landsbyer og fantastiske strande. Besøg kunstgallerier og keramikværksteder i landsbyer som Simrishamn og Brösarp. Gå heller ikke glip af at besøge de fantastiske strande og gå en tur langs kysten for at nyde den smukke natur. Østerlen er også kendt for sine skønne haver og landgårde, så vi anbefaler at udforske nogle af dem, mens du er der.

Når du er i Østerlen, bør du besøge Kivik - en af ​​de mest kendte landsbyer i Østerlen med sine smukke æbleplantager og det populære Kivik-bryggeri, hvor du kan smage lokale æbleprodukter. Gå heller ikke glip af at besøge Kiviksgraven, en gammel gravhøj, der er en af ​​Sveriges mest berømte.

Et populært stop er at tage til Ale-sten ved Kåseberga – en imponerende stensætning, der ligner Stonehenge i England. Denne store stencirkel består af 59 sten arrangeret i form af et skib. Ales sten har fascineret mennesker i generationer, og der er mange teorier om dens oprindelse og formål. En gængs teori er, at stenene var en del af en solkalender og blev brugt til at bestemme tidspunkter for landbrug og religiøse ceremonier. Andre mener, at stedet havde en rituel betydning og blev brugt til ofringer og ceremonier til hedenske guder. Uanset dens oprindelse er Ales klipper et imponerende syn og et populært udflugtsmål for både turister og lokale. Ales sten er bestemt et besøg værd for alle, der er interesseret i historie, arkæologi og den magi, som oldtidslevn kan bringe. At gå blandt stenene og forsøge at forstå deres hemmelige betydning er en oplevelse, der sætter fantasien og tankerne i gang. Et sted, der taler til sjælen og minder os om, at der er så meget, vi endnu ikke ved om vores historie og vores forfædre.

Stenshuvud Nationalpark er Sveriges sydligste nationalpark. Parken er kendt for sin imponerende klippeformation, som byder på en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Parken er en populær destination for både naturelskere og vandrere, med flere godt afmærkede stier, der fører besøgende gennem et mangfoldigt landskab. Her kan du vandre langs klipper og strande, udforske skove og enge og opdage den rige planteliv, der findes i området.

Et af de mest iøjnefaldende steder i nationalparken er det majestætiske fyrtårn. Fyrtårnet, som blev bygget i det 20. århundrede, er et velkendt symbol på Østerlen. Stenshuvud nationalpark og fyrtårnet på Østerlen er et must-besøg for naturelskere og eventyrere på udkig efter en unik og naturskøn oplevelse ved Sveriges kyst. Udforsk den flotte natur, nyd den friske havluft og bliv fortryllet af den smukke udsigt - dette er et sted, der virkelig imponerer og inspirerer alle, der besøger det. Et tip er at besøge den tilstødende Stenshuvud-strand, en af ​​Skånes mest eksotiske strande, som er meget populær om sommeren. Med det lave vand er det et perfekt rejsemål for familier med børn, men pas på strømme, hvis du svømmer længere ud.

Helsingborg

Denne kystby er bedst kendt for sit smukke slot, Sofiero, og dets imponerende udvalg af restauranter og shopping. Gå en tur langs Kullagatan og afslut dagen med en kop kaffe på Helsingborgs havn. Du bør besøge Helsingborg for sin smukke kystbybeliggenhed ved Øresund og det rige kulturliv med historiske seværdigheder, kunstgallerier og museer. Gå ikke glip af at besøge det imponerende middelalderslot Kärnan og gå en tur langs den smukke promenade. Helsingborg byder også på et stort udvalg af restauranter, cafeer og indkøbsmuligheder, så der er noget for enhver smag og interesser.

Lund

Lund er en af ​​Sveriges ældste byer og byder på en spændende blanding af historie, kultur og modernitet. Her er der en række aktiviteter og attraktioner, som du ikke må gå glip af, når du besøger byen. Gå en tur gennem de middelalderlige brostensbelagte gader, besøg Lunds Universitetsbibliotek eller nyd en picnic i den botaniske have. En af byens mest imponerende bygninger er Lunds Domkirke, en betagende kirke med en fascinerende historie. Udforsk det smukke interiør og oplev den rolige atmosfære. Lund er en by fuld af kultur, og der er altid noget interessant at opleve, når det kommer til teater, musik og kunst. Tjek byens begivenhedskalender for at se, hvilke shows og kulturelle begivenheder, der er på under dit ophold i Lund.

Falsterbo/Skanör

Falsterbo og Skanör ligger en kort køretur fra Malmø. Disse charmerende kystsamfund tilbyder en perfekt kombination af afslapning, historie og naturskønne udsigter, der gør dem til en populær destination. Når du besøger Falsterbo og Skanör, er der flere ting, du absolut ikke må gå glip af at se, gøre og udforske. Først og fremmest bør du gå en tur langs den smukke strand og nyde det klare blå vand og det bløde sand. Falsterbo strandbad strækker sig 4,5 kilometer og er kendt for at være Sveriges smukkeste strand. Folk fra nær og fjern valfarter dertil. På en varm sommerdag kan det sammenlignes med et tropisk paradis.

Efter en dag på stranden tager folk til det populære Skanörs Hamnkrog & Rögeri, hvor du kan nyde fantastiske delikatesser. Men sørg for at bestille bord i god tid, da det ofte er fuldt booket i højsæsonen. Om sommeren er Falsterbo og Skanör fyldt med turister. I løbet af juli måned arrangeres Falsterbo Horse Show, hvilket betyder, at der er mange forskellige aktiviteter og arrangementer i området.

Du bør heller ikke gå glip af at gå en tur gennem de smukke gyder i Skanör og beundre de flotte huse og haver. Der er også mange gode butikker og restauranter at udforske, så hvorfor ikke stoppe for en kop kaffe eller en bid mad og nyde atmosfæren.

Karlshamn

Karlshamn er en charmerende lille by beliggende ved Østersøkysten, som ofte bliver overskygget af de større byer omkring den. Men at undervurdere denne perle ville være en fejltagelse. Karlshamn byder på en række aktiviteter og seværdigheder, der absolut gør det værd at kigge forbi og udforske lidt mere. En ting, du absolut ikke må gå glip af, når du besøger Karlshamn, er Kreativum Science Center. Det er et interaktivt museum, der er velegnet til både unge og ældre, og hvor du kan lære mere om naturvidenskab og teknologi på en sjov og spændende måde. Her kan du for eksempel teste forskellige eksperimenter, bygge dit eget lykkehjul eller udforske et rumskib.

Et andet must er at besøge Karlshamns smukke skærgård. Her kan du sejle i kajak, tage på sejltur eller bare nyde den smukke natur. Gå heller ikke glip af at prøve den lokale delikatesse, Karlshamn rejer. De er kendt for deres høje kvalitet og er bestemt værd at smage.

Endelig må du ikke glemme at besøge Karlshamns centrale plads, Stortorget. Her kan du slentre langs de hyggelige stræder, tage en kop kaffe på en af ​​cafeerne eller shoppe i de lokale butikker.

Karlskrona

Karlskrona, Sveriges mest solrige by og centrum for den svenske flåde, har meget at byde på for dem, der ønsker at udforske den smukke skærgård og byens rige historie. Et besøg på Maritime Museum er et must for alle, der er interesseret i Sveriges maritime historie. Her kan du blive klogere på landets flåde og dens udvikling gennem årene. Benyt også lejligheden til at besøge museets ubådshal, hvor du kan gå ombord og udforske en rigtig ubåd.

Karlskrona har en fantastisk skærgård med over 1000 øer og bugter at udforske. Tag på en skærgårdsbådtur og oplev den smukke natur og det klare blå vand. Benyt lejligheden til at stoppe ved en af ​​øerne og nyde en picnic eller en gåtur langs kysten. En kort sejltur fra Karlskrona ligger Kungsholms fort, en imponerende fæstning fra det 17. århundrede. Tag en guidet tur og lær mere om fæstningens historie og dens militære betydning. Fra fæstningen har du desuden en fantastisk udsigt over skærgården.

Lige i centrum af Karlskrona finder du Stortorget, byens største plads og hjertet af Karlskronas kulturliv. Her kan du tage en kop kaffe på en af ​​de hyggelige cafeer, besøge en af ​​de lokale butikker eller bare nyde stemningen.

Hovs hallar

Hovs hallar er en imponerende raukformation langs Skånes vestkyst på Bjäre-halvøen, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern. En af hovedattraktionerne i Hovs Hallar er de imponerende klippeformationer, der strækker sig ud over havet. Du kan slentre langs klipperne og nyde den dejlige udsigt over det glitrende hav nedenfor. Det er også et fantastisk sted at tage smukke billeder og bare nyde naturens skønhed. For de eventyrlystne er der mulighed for klatring langs klipperne. Det er en udfordrende og spændende aktivitet, der giver dig mulighed for at teste din styrke og udholdenhed, mens du nyder den fantastiske natur omkring dig.

Foretrækker du at udforske naturen til fods, er der mange vandrestier at vælge imellem i Hovs Hallar. Du kan gå en afslappet gåtur langs klipperne eller følge en af ​​de afmærkede stier, der fører dig gennem skove og enge. Det er en fantastisk måde at komme tættere på naturen og opdage alt, hvad dette smukke område har at byde på.

Hvis du føler, du vil blive længere og drage fordel af alt, hvad Hovs Hallar har at byde på, kan du tjekke ind på Hotell og Restaurant Hovs Hallar. Derfra er du tæt på vandet, naturreservatet og klipperne.

Kullaberg

Kullaberg er en smuk halvø, der byder på en utrolig udsigt over Øresund. I dette smukke naturreservat er der masser at gøre og opdage for dem, der gerne vil udforske. Her kan du vandre langs klipperne, svømme i havet, cykle på snoede stier og udforske grotter. En af de mest populære aktiviteter på Kullaberg er vandreture langs den såkaldte Kullaleden. Denne vandresti fører dig gennem smuk natur og forbi imponerende klippeformationer og havudsigt. Det er en perfekt måde at opleve den fantastiske natur ved Kullaberg og samtidig få motion. For de eventyrlystne er der også mulighed for at bestige klipperne ved Kullaberg. Her er flere forskellige klatrevægge, der passer til både begyndere og øvede klatrere. Det er en spændende og udfordrende aktivitet, der giver en fantastisk udsigt over havet og naturen.

Kan du lide at bade, er der flere fine badesteder langs Kullabergs kyst. Her kan du slå dig ned på en klippe og nyde solen og havudsigten. Men er du mere interesseret i historie og kultur, er der også meget at se og opdage på Kullaberg. Der er mulighed for at besøge Kullens fyr, som er et af Sveriges ældste og mest kendte fyrtårne.

Sydsverige har virkelig noget for enhver smag, uanset om du leder efter naturoplevelser, kulturelle attraktioner eller bare vil slappe af på en smuk strand. Så sørg for at inkludere nogle af disse steder til din rejse og opdag det bedste, som det sydlige Sverige har at byde på! Hos Medlemshoteller.dk finder du mange fantastiske hoteller i Sydsverige, hvor du kan bo under din rejse. Book hotelværelser til en god pris og få 10% bonus, kun for dig som Coop-medlem.

 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers