10 gode råd, der kan gøre ferien med børn til en leg

Posted on 07 Jun 2024 in Rejsetips

Det kan være lidt nervepirrende at tage på tur med små børn – uanset om I rejser med fly, eller I sætter børnene på bagsædet og mentalt forbereder dig på en køretur, der føles lang for både store og små.

Men at rejse med børn er ikke kun overskueligt – det kan endda være rigtig sjovt. Og det kan faktisk være muligt at undgå både tårer og raserianfald (og nervøse sammenbrud), når I er ude at rejse – I har bare brug for disse smarte rejsetips:

Forberedelse vigtig

Som med de fleste ting i livet, især hvis I har børn med, er alt meget nemmere, hvis I har forberedt jer på forhånd. Start gerne et par uger før jeres rejse og skriv en liste over alt, hvad I skal huske at medbringe – og sæt kryds, mens I pakker det ned. På den måde er I sikker på, at intet bliver glemt, når I tager afsted.

For små børn er det vigtigt at pakke nok af alt, hvad I skal bruge til rejsen, især hvis I rejser med fly og ikke vil være i nærheden af ​​en butik fra afgang til ankomst. Bleer, vådservietter og mad skal medbringes samt ekstra skiftetøj gerne til både jer og den lille.

For større børn kan det være rart at pakke en taske (eller lade dem pakke deres egen) til at tage med på turen. Pak en drikkedunk, så I kan fylde vand under rejsen, nogle sunde snacks (det kan være svært at finde på vejen), samt lidt legetøj, spil og tegnemateriale og eventuelt en tablet.

Aftenen før

Aftenen før jeres rejse, er det en god idé at forberede jer, så tingene er så nemt som muligt næste morgen. Læg det tøj, I alle skal rejse i, frem, og tjek, at I har pakket alt, hvad I skal bruge, i håndbagagen. Sørg for, at I er tjekket ind, hvis I rejser med fly, og at alle billetter og reservationer er i orden.

Hvis I er bange for at glemme noget vigtigt, kan I skrive en seddel og sætte den på indersiden af ​​hoveddøren, så I kan se den på vej ud. Her skriver I alt ned, I bør dobbelttjekke, inden I forlader huset (pas, penge, mobiloplader osv.)

Pak ikke for meget

Vi har ofte en tendens til at pakke meget mere, end vi egentlig har brug for, når vi rejser, og det er træls at slæbe rundt på bagage, der er tungere, end den behøver at være.

Sørg for at planlægge jeres pakning på forhånd, og husk at det meste også kan købes, når I ankommer. Mange med børn i blealderen har mange bleer og vådservietter med hjemmefra, men disse kan I som regel nemt få fat i, uanset hvor I skal på ferie.

Pak smart

Det er en god idé at have ting, I kan få brug for i en presset situation (bleer, skift, vådservietter) let tilgængelige, gerne pakket sammen i en separat lomme, så I nemt kan finde dem, når det er nødvendigt.

Vand, mad, snacks, ekstra sutter, plastikposer (til bleer, snavset vasketøj eller hvis nogen bliver køresyge), plastre, høretelefoner, ekstra batterier (eller powerbank), tegnebog og farveblyanter og tablets er alle smarte ting at have i jeres bagage.

Derudover kan det være en god idé at pakke et stort tørklæde eller et lille tæppe. Børn falder ofte i søvn, når de rejser, og så kan det være godt at have noget at lægge over sig – især ombord på et fly hvor det hurtigt kan blive lidt køligt.

Tag dig god tid

Undgå stress og jag ved at beregne ekstra tid til det meste. Når man rejser med børn, dukker der ofte uventede ting op, som hurtigt kan give en smule stress, hvis man ikke har sat nok tid af.

Hvis I kører til jeres destination, er det en god idé at give tid til at stoppe og lade alle strække benene. Skal I rejse med fly, bør I tage til lufthavnen så tidligt, at I har tid til at udforske lidt – på den måde kan børnene bruge lidt energi inden de går ombord.

Behageligt tøj

Husk, at børn hurtigt bliver utilpas og sur i tøj, der er stramt eller på nogen måde ubehageligt at have på. Det allerbedste, når man er ude at rejse, er at tage bomuldstøj på, der er blødt mod huden og ikke bliver klistret, og gerne i lag, som man nemt kan tage af eller tage ekstra tøj på, hvis barnet bliver for varmt eller koldt.

Et andet godt tip er at tage sko på, som er nemme at tage af og på for barnet, så de kan sparke skoene af, når de sidder i fly- eller autostolen, og de hurtigt kan tage dem på igen, når I ankommer.

Forvent forsinkelser

Uanset om I rejser med fly eller bil (eller båd eller tog), kan der hurtigt opstå uforudsete forsinkelser. Hvis I er godt forberedt, er det ofte ikke en katastrofe - heller ikke selvom I rejser med børn.

Medbring altid mad og drikkevarer nok, især hvis I rejser med en baby, der har brug for babymad eller modermælkserstatning, så det holder, selvom der er forsinkelser. Det samme gælder bleer og skift.

Pak opladere til mobiltelefoner og tablets, så I har dem let tilgængelige, og tag gerne et par energibarer med til jer voksne også – rejsestress er meget sværere at håndtere, hvis I også er sulten.

Medbring tidsfordriv

At rejse kan hurtigt blive til mange timers stillesidden for de mindste, så det er et must at pakke noget, som de kan se eller lave, for en hyggelig tur for alle. Musik og lydbøger er gode at have med sig (husk blot at have høretelefoner på), ligesom spil.

Tablets og iPads kan fyldes med film og underholdning, som børnene kan lide, og det kan også være skønt at have et par bøger, som børnene kan lide at læse eller gennemse, tegnematerialer og måske endda noget legetøj, som de kan lege med.

Engager børnene

Især for lidt større børn - men også for ganske små - vil det være en fordel at tale om rejsen og ferien forud for turen. Forbered børnene på, hvad der vil ske, tal om, hvor lang tid turen vil tage, hvad I kan gøre for at det ikke bliver kedeligt, og hvordan I vil have det, når I når derhen.

Uanset hvilket transportmiddel I bruger på årets familietur, kan det være spændende for børnene at kigge ud ad vinduet og følge med i verden udenfor.

Undgå bekymring

Vores sidste tip er ikke at bekymre jer for meget – planlæg en hyggelig familietur og tag afsted. I skal ikke udsætte at rejse, bare fordi I har små børn på slæb – der er ikke noget så skønt som at opdage nye steder, byer og oplevelser sammen med jeres børn.

Det er faktisk ikke så meget sværere at rejse med børn, end det var uden – det kræver ofte bare lidt smartere planlægning på forhånd. Og vådservietter. For guds skyld, glem ikke vådservietter!

Hotel?

Uanset hvor I vil hen med jeres familie i år, er det hotel, I vælger, vigtig. Det skal være et børnevenligt og behageligt sted, der ligger tæt på de seværdigheder eller aktiviteter, I er interesseret i. Hos Medlemshoteller.dk har vi mange gode familieværelser på et stort udvalg af hoteller både i Skandinavien og en lang række europæiske byer - og vi tilbyder altid gode priser på hotelophold. Uanset om I ønsker en ferie i Danmark eller vil til udlandet, er der ingen tvivl om, at I kan finde det perfekte hotel til jeres familie hos os. Tjek altid Medlemshoteller.dk først for gode priser på hoteller!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers